Login

Speleologická expedice z České Republiky v obci Čaška

19.07. 2012
Speleologická expedice z České Republiky v obci Čaška

Втор подвиг на спелеолошкото друштвото Пеони и нивните гости од Чешка на територија на Општина Чашка. Пробиените 300 метри од паштарскиот базен само ги потврдуваат претпоставките дека на ...
планината Јакупица се крие и најголемиот пештерски систем во Македонија.

Спелеолози од Чешка деновиве пробија уште 300 метри од огромните базени со вода. Сите истражувања покажуваат дека под Солунска глава има пивка вода со која со вода за пиење половина Македонија.

Општина Чашка и овојпат беше логистичка подршка на спелеолозите.

http://www.caska.gov.mk/

Zpět na hlavní výpis

 https://www.speleoaquanaut.cz/clanek-40-let-1-483
 https://www.youtube.com/watch?v=6AGqj1PhSWA
stranka-srt-91
 https://youtu.be/I-CbtTrKssE
 http://www.speleoaquanaut.cz/stranka-tipy-na-vylet-font-color-ff0000-new-font-87
 https://youtu.be//I-FMPEiSKsQ
 https://youtu.be/oQNPLYFSTQA
 https://www.youtube.com/watch?v=QgKYDh2wUlQ
 http://www.speleoaquanaut.cz/stranka-lomy-amerika-serial-76#diltri
 http://www.speleoaquanaut.cz/clanek-atlas-skalisteho-potoka-od-zdeno-hochmutha-46-264
 http://www.speleoaquanaut.cz/clanek-a-quest-for-the-secrets-of-xibalba-hledani-tajemstvi-xibalby-46-232
 http://www.speleoaquanaut.cz/clanek-kniha-bue-marino-cesta-pod-udolim-46-236
www.speleoaquanaut.cz

Created by © 2008 - 2023 ALS Euro s.r.o. tvorba www stránek & webdesign